Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń z sosem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 50 dag
sól,pierz do smaku
majeranek do smaku
sos
mąka 2 łyżki
woda 2 szkl
sól, pieprz do smaku
grzyby suszone 2 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń z sosem

Schab natrzeć przyprawami ,odstawić do lodówki na 30 min. Po tym czasie wsadzić do rękawa foliowego i upiec w piekarniku w 200°C około 30- min. Upieczony schab,wyjąć z rękawa,chwilkę przestudzić. Sos wylać z rękawa do rondla,dolać 2 szklanki wody ,suszone zmielone grzybki,pieprz gotować 5 min. Mąkę rozrobić w kilku łyżkach zimnej wody,żeby nie było grudek,wlać do sosu i zagotować około 3 min. Schab pokroić w grubsze plastry,ułożyć na talerzu i polać sosem,podawać z buraczkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 23.08.2012 14:22
smakowicie wygląda !
anja3107 16.08.2012 12:48
uwielbiam takie obiady
Zdzisław 03.08.2012 09:29
to jest obiad
EWI 03.08.2012 08:21
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak