pieczeń z pistacjami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbek drobiowych

    20dag
  • boczku

    30dag
  • mielonego mięsa drobiowego

    50dag
  • mielonej wieprzowiny

    30dag
  • cebula

    1
  • jajka

    2
  • pistacji

    10dag
  • sól

  • pieprz

  • tymianek

  • plastry wędzonego boczku

    15
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbki gotujemy i mielimy z boczkiem. Mieszamy z mielonym drobiowym i wieprzowym, posiekaną cebulą, jajkiem, winem, solą, pieprzem, tymiankiem i pistacjami. Prostokątną formę wyłóż plastrami boczku, napełnij masę mięsną. Piecz w kąpieli wodnej 1,5godz.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 09.11.2013 11:09
takiej pieczeni nie jadłam jeszcze
Ewelina47 06.02.2012 11:00
ciekawe jak smakuje
mic 19.11.2011 18:56
z pistacjami brzmi ciekawie
bursztynek 14.07.2011 01:30
ja też lubię pistacje, chyba się skuszę
Magdalena80 02.12.2010 21:57
uwielbiam pistacje
magical66 16.11.2010 19:32
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat