Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczen z pieczarkami I papryka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
papryka czerwona 1 szt
pieczarki 6 szt
cebula 1 szt
ząbek czosnku 3 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 lyzk
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
Papryka słodka mielona Prymat
oregano
Bazylia suszona Prymat
masło
oliwa
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczen z pieczarkami I papryka

Pieczarki pokroic w plastry,papryke I cebule w kostke,podsmazyc na oliwie.Mieso wymieszac z jajkiem,bulka tarta,czosnkiem przecisnietym przez praske,wymieszac I doprawic do smaku,dodac papryke z pieczarkami I cebula.Forme smarujemy maslem lekko posypujemy bulka tarta.Mase przelozyc do formy,skropic wierzch oliwa I posypac swiezo zmielonym pieprzem.Piec ok 40-60 min w tem 180 stopni,Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 06.11.2014 18:20
taki obiad mięsny lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak