Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczeń wieprzowa 1 kg
pieczarki 10 szt
cebula biała 1 szt
bulion 1 szklanka
mąka pszenna 2 łyżeczki
śmietana 18 proc 3 łyżeczki
sól i pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z pieczarkami

1. Mięso oczyścić, posolić. Obsmażyć z każdej strony na złoty kolor. Podlać wodą, dodać liść laurowy i ziela angielskie, smażyć do miękkości.
2. Pieczarki obrać, pokroić w półplasterki i udusić z niewielką ilością wody. cebulę pokroić w piórka.
3. Usmażone, ostudzone mięso pokroić w plasterki o gr ok 1cm. Do mięsa dodać pokrojoną cebulę oraz pieczarki wraz z sosem, posypać z wierzchu ostrą papryką i podlać bulionem, przykryć. Dusić ok 15 min.
4. Mąkę rozmieszać w niewielkiej ilości zimnej wody, dodać śmietanę oraz kilka łyżek sosu spod mięsa w celu zahartowania, wlać do mięsa z pieczarkami, przyprawić do smaku, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 16.12.2016 23:59
zawsze mile widziana
agnieszka214 16.12.2016 22:22
Pyszne jest miesko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak