Pieczeń z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielone mięso mieszane

    1/2 kg
  • pieczarki

    25 dag
  • kajzerka

  • mleko

    1/2 szklanki
  • cebule

    2
  • czosnek

    1 ząbek
  • jajko

  • posiekany koperek

    2 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • olej

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki obrać, pokroić. Cebule i czosnek obrać, posiekać, zeszklić na oleju. Dodać pieczarki, poddusić, doprawić do smaku. Kajzerkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Mięso wymieszać z kajzerką, jajkiem, bułką tartą, pieczarkami, koperkiem. Doprawić do smaku. Mięsem napełnić wąską formę. Piec 50 minut w temp. 180 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat