Pieczeń z niespodzianką

Pieczeń z niespodzianką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec z indyka

    80 dkg
  • łopatka wieprzowa

    80 dkg
  • marchew

    3 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • seler

    1/4 sztuki
  • jaja

    2 sztuki
  • olej

    2 łyżki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    do smaku
  • Ziele angielskie całe Prymat

    2 sztuki
  • kajzerka

    1 czerstwa
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pieczeń z niespodzianką

Udziec z indyka natrzeć kucharkiem, pieprzem i papryką. Wieprzowinę ugotować z dodatkiem warzyw i ziela angielskiego oraz odrobiny kucharka. Kiedy wyjmiemy mięso namoczyć w wywarze bułkę i odcisnąć.
Wieprzowinę, warzywa (oprócz marchewki ) i bułkę zmielić w maszynce do mięsa. Dodać jaja, doprawić, wymieszać. Mięso z indyka połóż na folii aluminiowej, ułóż na nim marchewki, przykryj zmieloną wieprzowiną. Posyp pieprzem, zawiń wszystko folią. Piec przez godzinę w temp. 200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

mirosława4 30.12.2011 19:27
pyszny obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat