Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczeń z karczku - prosta!

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczek
0,5 kg
cebula
2 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
ziele angielskie
do smaku
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
tłuszcz do smażenia
śmietana
50 gram
ketchup
2 łyżki
czosnek
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z karczku - prosta!

Przyznam się, że pierwszy raz przyrządzałam karczek w taki sposób. Trochę pokombinowałam, ale wyszedł całkiem dobry!
Umyte i osuszone mięso natrzeć solą, pieprzem, roztartym czosnkiem i zostawić na 10 minut. W tym czasie posiekać cebulę w kostkę. Następnie mięso z każdej strony podsmażyć na tłuszczu - po czym przełożyć do garnka. Na tym samym tłuszczu podsmażyć lekko cebulę i dodać do mięsa.
Dodać listek laurowy, ziela angielskie, ketchup i zalać 300 ml gorącej wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Gdy mięso będzie miękkie wyjąć, a otrzymany sos zagęścić śmietaną z mąką. Podawać z ziemniakami lub kluskami śląskimi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 19.03.2012 15:36
cudeńko
joanna77 19.03.2012 13:14
fajnie wygląda
caralajna 07.03.2012 22:24
fajna pieczeń
kate.500 17.02.2012 08:21
pychotka
joanna77 10.02.2012 16:36
super
Kas2 19.01.2012 18:11
prosta a jaka smakowita!
ronald88 04.01.2012 13:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak