Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z indykiem i wątróbką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso gulaszowe z indyka 1 kg
wątróbka drobiowa 30 dag
czosnek 1 ząbek
pietruszka zielona 3 łyżki posiekanej
jajko 3 sztuki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
majeranek 7 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
tymianek 1/4 łyżeczki
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z indykiem i wątróbką

Mięso indycze przełożyć do pojemnika i przy pomocy blendera zmiksować na jednolitą masę, wątróbkę umyć i dokładnie osuszyć, następnie pokroić w niezbyt dużą kostkę, dodać do mięsa indyczego. Czosnek przecisnąć przez praskę wprost do mięsa, wbić jajka i dosypać przyprawy oraz zieloną pietruszkę, dokładnie wymieszać.
Formę do wypieku keksa 20 cm długości wyłożyć papierem i napełnić masą mięsną, wyrównać wierz.
Piekarnik nagrzać do 200 st i wstawić do niego formę, piec około 60-70 minut.
Podawać na ciepło lub na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 25.02.2017 19:24
pyszne mięsko
Janina 24.02.2017 17:11
Smaczna pieczeń;))
ben-ka 24.02.2017 15:24
Chętnie bym spróbowała.....wygląda smacznie.
dodi 24.02.2017 09:25
pyszna pieczeń
Barbara13 23.02.2017 23:04
smakowicie sięprezentuje
Renata9 23.02.2017 22:44
Pyszny obiadek
IKrakowianka 23.02.2017 22:36
podoba mi się ten przepis!
halina17 23.02.2017 21:51
Dobra pieczeń .
agaK. 23.02.2017 21:43
Fajne, bo i na ciepło i na kanapkę.
Róża1 23.02.2017 21:33
przepyszna !!!!!!!!!!!!
Konczi 23.02.2017 21:27
Smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak