Pieczeń z indyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    700-800 g
  • olej rzepakowy

    2 łyżki
  • Majeranek suszony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Tymianek suszony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    1 łyżeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • papryczka chilli

    1 szt mała
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczeń z indyka foto
Przygotować fileta , umyć i osuszyć i natrzeć solą czosnkową .
Krok 2 - Pieczeń z indyka foto
Przyrządzić marynatę z oleju ,ziół ,pieprzu i papryki oprócz soli i wymieszać
Krok 3 - Pieczeń z indyka foto
Włożyć mięso do marynaty .
Krok 4 - Pieczeń z indyka foto
Przykryć folią i odłożyć w chłodne miejsce najlepiej do lodówki na 10 godzin .
Krok 5 - Pieczeń z indyka foto
Piec w piekarniku w 170 stopniach około 35 -40 minut.
Krok 6 - Pieczeń z indyka foto
Upieczone podawać do drugiego dania lub na kanapki .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat