Pieczeń z bananami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielona wieprzowina

    40 dag
  • jajko

  • cebula

  • masło

    1 łyżeczka
  • skórka z połowy cytryny

  • ryż

    10 dag
  • kajzerka

  • czosnek

    1 ząbek
  • banan

    1
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować. Kajzerkę namoczyć, odcisnąć. Cebulę i czosnek obrać, posiekać, zeszklić na maśle. Wyrobić z mięsem, jajkiem, kajzerką i skórką z cytryny. Dodać ryż, połączyć, przyprawić. Z mięsa uformować prostokąt, ułożyć obrane banany, zalepić mięsem. Pieczeń ułożyć w natłuszczonej formie. Posypać bułką tartą i bakaliami. Piec 45 minut w temp. 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat