PIECZEŃ WOŁOWA z warzywami

PIECZEŃ WOŁOWA z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rostbefu bez kości

    1,5 kg
  • Marynata do mięs klasyczna Prymat

    1
  • cebula

    1
  • marchewka

    1
  • pitruszka i seler

    po kawałku
  • woda

    1 szklanka
  • papryka czerwona

    1
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania PIECZEŃ WOŁOWA z warzywami

Mięso dokładnie myjemy i osuszamy a następnie nacieramy marynatą i wkładamy do lodówki na 30minut. Na oleju podsmażamy mięso z obu stron. Warzywa oczyszczamy i kroimy na kawałki . W szklance gorącej wody rozpuszczamy kostkę rosołową. Naczynie lub brytfankę smarujemy olejem , wykładamy mięsem i obkładamy warzywami i podlewamy bulionem.
Pieczemy w temp.180 st. (z termoobiegiem) przez 1,5 godziny.
Od czasu do czasu podlewamy sosem mięso. Po upieczeniu sos miksujemy z warzywami i dodajemy zasmażkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

bami 16.06.2012 07:14
Zapowiada się smacznie :)
szajba2 15.09.2011 16:31
pieczeń jest zawsze dobra
Barbara55 05.09.2011 16:48
o jej
rakow2
rakow2 12.03.2011 14:14
solidne konkretne jedzonko
marzencia2007 25.08.2010 11:12
nie to nie dla mnie nie lubie wołowiny
iwa643 31.07.2010 07:41
fajna na pieczen
cukiereczek 27.05.2010 07:06
Bardzo smaczna Polecam
cukiereczek 07.05.2010 15:53
Dzisiaj na obiadek miała być pieczeń wołowa z warzywami. Ale brakło czasu, zrobię innego dnia.
cukiereczek 06.05.2010 20:19
No to jutro mam pyszny obiadek.Tak myślę, zrobię i napiszę opinię.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat