Pieczeń wołowa

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Pieczeń wołowa z przyprawami to propozycja dla tych, którzy lubią smaczne mięso ;)
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki :

  • wołowina

    800 gramów
  • olej

    2 łyżki
  • sól do smaku

    0.25 łyżeczki
  • pieprz

    0.5 łyżeczki
  • czosnek ząbki

    6 sztuk
  • bazylia

    0.5 łyżeczki
  • majeranek

    0.5 łyżeczki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    0.5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowanie :

Krok 1 - Pieczeń wołowa foto
Mięso umyć, osuszyć i natrzeć solą i pieprzem, obsmażyć na oleju.
Krok 2 - Pieczeń wołowa foto
Następnie przełożyć do rękawa do pieczenia, dodać pozostałe przyprawy, w tym przeciśnięty czosnek. Naczynie żaroodporne z mięsem włożyć do piekarnika nagrzanego do temp. ok. 160 stopni.
Krok 3 - Pieczeń wołowa foto
Piec przez ok. 100 min. aż do miękkości.
Krok 4 - Pieczeń wołowa foto
Podawać np. z kluskami śląskimi i sałatką z czerwonej kapusty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat