Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wieprzowa

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 2 kg
czosnek ząbki 4 sztuki
oliwa 1/4 szklanki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Tymianek suszony Prymat 1 łyżeczka
musztarda 2 łyżki
miód 1 łyżeczka
ocet winny 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wieprzowa

Mięso należy umyć. Czosnek obrać i pokroić, natrzeć nim mięso. Pozostałe składniki marynaty połączyć i polać nim mięso, wcierając. Przykryć fiolą aluminiową, wstawić do lodówki na 24 h. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 2 godziny. Przekroić na plastry. Podawać do obiadu z ziemniakami lub kaszą albo na kolację z dodatkiem pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 21.01.2017 15:56
na pewno pysznie smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak