Pieczeń wielkanocna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 szt
  • wołowina mielona

    250 g
  • bułka pszenna

    200 g
  • cebula biała

    1
  • mąka ziemniaczana

    2 dag
  • smalec

    10 dag
  • sól

  • pieprz do smaku

  • mięso mielone wieprzowe

    450 g
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    8 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

3 Jajka gotujemy na twardo. Mięso mieszamy z pozostałymi jajkami ,namoczoną bułką ,posiekaną cebulą i mąką oraz przyprawami .
Dokładanie wyrabiamy .Do uformowanej masy wkładamy w środek całe jajka ,obtaczamy dokładnie w bułce tartej i obsmażamy na smalcu.
Pieczemy w temp 180 * C przez 1 godzinę w podłużnej formie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 02.01.2014 14:13
Smakowite danie :)
olkaaa 09.03.2012 07:44
fajny pomysł
Juleczka20 23.07.2011 08:04
super
smakoszek 30.06.2011 10:17
Pyszna
barbara11561 10.05.2011 13:38
Smaczna:)
patusia 03.04.2011 20:28
Ciekawy przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat