Pieczeń w sosie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • resztki pieczeni

  • cebula czerwona

  • czosnek

    3 ząbki
  • kostka mięsna

  • tymianek

  • pieprz kolorowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zawsze zostają jakieś resztki pieczeni (a tym bardziej po świętach) w takim wypadku najlepiej je pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju z posiekanymi ząbkami czosnku i cebulą (również pokrojoną w kostkę).
Kostkę mięsna zalać 300wody i podlać mięso. Dusić na małym ogniu. Doprawić pieprzem kolorowym,dorzucić garść tymianku. W razie zbyt rzadkiej konsystencji rozrobić sos z mąką:) Szybko i smacznie:P

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
KasiaK90 28.12.2011 17:50
super
Juleczka20 28.12.2011 17:49
pycha
rosik93 03.05.2011 19:13
Mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat