Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
szynka wieprzowa ze skórą
1 i 1/2 kg -
marchewki
4 sztuki -
pietruszka
2 sztuki -
cebula biała
2 sztuki -
czosnek
3 ząbki -
płynny miód
3 łyżki -
Goździki całe Prymat
1 łyżka -
marynata
-
Musztarda francuska Prymat
3 łyżki -
sól
1 łyżeczka -
pieprz
1 łyżeczka -
czosnek
1 ząbek -
Liść laurowy suszony Prymat
3 sztuki -
piwo jasne
330 ml -
Ziele angielskie całe Prymat
3 ziarenka -
cebula czerwona
1 sztuka -
Kminek mielony Prymat
2 łyżeczki
Przepis i sposób przygotowania Pieczeń po bawarsku
Kroki postępowania

Do naczynia żaroodpornego wlewamy piwo. Wkładamy szynkę, skórą do dołu, i pieczemy w 180 stopniach przez godzinę.


Pieczemy w 180 stopniach przez kolejną godzinę.


Komentarze (2)