Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń mięsno - warzywna

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

łopatka bez kości 800 gram
cebula 1 sztuka
jajko 1 sztuka
Musztarda rosyjska Prymat 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
kukurydza w puszce 1/2 puszki
groszek konserwowy 1/2 puszki
marchewka 1 podgotowana
szczypiorek pęczek
papryka 1/2 sztuki

Dodatkowo

tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń mięsno - warzywna

Kroki postępowania

1
Mięso zmielić, dodać startą na tarce cebulę, jajo, musztardę i przyprawy, Wymieszać tak jak na kotlety.
Krok 1 - Pieczeń mięsno - warzywna        foto
2
Marchewkę i paprykę pokroić w kostkę, szczypiorek ( można jak ktoś lubi dodać natkę pietruszki) pokroić.
Krok 2 - Pieczeń mięsno - warzywna        foto
3
Razem z groszkiem i kukurydzą dodać do mięsa i wymieszać.
Krok 3 - Pieczeń mięsno - warzywna        foto
4
Formę posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.Wyłożyć mięso, wyrównać i górę też posypać bułką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na ok. 50 minut.
Krok 4 - Pieczeń mięsno - warzywna        foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 08.06.2015 08:46
Podoba mi się taka pieczeń.
Krzysztof15 08.06.2015 06:35
wyglada apetycznie
Róża1 07.06.2015 22:46
wygląda wspaniale !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
wwwiolka 07.06.2015 21:53
Bardzo fajny przepis.
Pani Domu 07.06.2015 21:49
bardzo zachęcająca
Maridka19 07.06.2015 20:41
Pyszna jest taka pieczeń , też taką robię i jest bardzo smaczna :)
IlonaAlbertos 07.06.2015 18:57
Wygląda wspaniale.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak