Pieczeń cielęca z serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso cielęce bez kości

    0,5 kg
  • ser żółty

    5 plasterków
  • przyprawa gyros

    1/2 łyżeczki
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • Czosnek suszony Prymat

    2 szczypty
  • cebula

    1 mała
  • jajko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczeń cielęca z serem foto
Cielęcinę umyć i zmielić w maszynce do mięsa na średnich oczkach.dodać posiekaną cebulę,ser,jajko oraz przyprawy.
Krok 2 - Pieczeń cielęca z serem foto
całość dokładnie wymieszać,przełożyć do keksówki i odstawić do lodówki na godzinę
Krok 3 - Pieczeń cielęca z serem foto
po tym czasie górę mięsa obsypać dodatkowo przyprawą gyros/kebab
Krok 4 - Pieczeń cielęca z serem foto
na górze ułożyć 2 plasterki sera
wstawić do piekarnika nastawionego na 170 stopni i piec przez 45 minut
podawać gorące pokrojone w 2-3 cm kawałki
smacznego
Aleksandra/Olcia
pieczeń jest świetnym dodatkiem do frytek lub pieczonych ziemniaków,u nas podane z pure.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
R'n'G Kitchen 24.04.2015 11:47
Cudnie i obłędnie <3 Mniam!
irenka 23.04.2015 21:03
pyszne mięsko
marenka 23.04.2015 18:45
świetne danie
Jadwiga/Jaga85 23.04.2015 17:12
pyszny obiad!
norweska20 23.04.2015 16:28
smakowite połączenie
Kasnaj 23.04.2015 13:28
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat