Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń cięlęca z kawiorem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 600 g
kawior 30 g
mąka
śmietanka 150 ml
białe wino 1 szklanka
oliwa
cytryna
tymianek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń cięlęca z kawiorem

Mięso natrzyj solą pieprzem i tymiankiem.Posyp maką i zrumień na dużym ogniu.Dodaj pól szklanki wody i dus 20 min.Układaj plastry w naczyniu do zapiekania,na przemian z kawiorem,na wierzchu ułóż plastry cytryny.Śmietane 22 %wymieszaj z powstałym sosem podczas duszenia mięsa i zalej mieso,Piecz kilka min. w 180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak