Pieczeń cielęca w pikantnej marynacie prymat

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zadniej cielęciny

    600 g
  • masła

    2 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • cebula

    1 szt
  • oliwa

    3 łyżki
  • marynata pikantna Prymat

    4 łyżki
  • suszony rozmaryn

    1 szczypta
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • liść laurowy

    1 pokruszony
  • goździki całe

    4 szt
  • wino białe wytrawne

    1 szklanka
  • tymianek

    1 (suszony)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:
Mięso oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Przygotować marynatę: posiekaną cebulę wymieszać z winem, oliwą z oliwek, goździkami, liściem laurowym, tymiankiem, rozmarynem i marynatą pikantną Prymat.
Mięso przełożyć do kamiennego garnka, zalać przygotowaną marynatą, przykryć i odstawić do lodówki na 12 godzin, od czasu do czasu je przekręcając.
Po upływie tego czasu mięso wyjąć z marynaty, osuszyć, a następnie natrzeć solą i pieprzem. Cielęcinę przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec przez około godzinę w temperaturze 130-140ºC. Podczas pieczenia mięso polewać stopionym masłem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szajba2 26.02.2011 14:29
dobrze że bez czekolady
Barbara55 30.10.2010 16:17
pikantna marynata dobra jest
rakow2 28.10.2010 15:20
dobra pieczeń nie jest zła

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat