Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowo-ziemniaczane kotlety jajeczne

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Kotlety jarskie pieczarkowo-jajeczne ze szczypiorkiem są bardzo smaczne nie tylko na obiad np. w sosie pieczarkowym albo jako kotlety do pieczywa na zimno.......... SMACZNEGO!!!

Składniki:

składniki:

jajka ugotowane na twardo 10 sztuk
ziemniaki ugotowane 50 dag
pieczarki 10 sztuk
cebula 1 sztuka
olej rzepakowy 1 litr
natka pietruszki 1 pęczek
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowo-ziemniaczane kotlety jajeczne

Jajka ugotować w osolonej wodzie na twardo, opłukać pod zimną wodą i obrać z łupinki, pokroić na kawałki do miski.

Dodać ugotowane ziemniaki np. dzień wcześniej z obiadu, usmażone na 6 łyżkach oleju pieczarki z cebulą, całe surowe jajko i blenderem wszystko zmiksować.

Dodać natkę pietruszki posiekaną, wsypać tartą bułkę, pieprz mielony, sól czosnkową, masę dobrze wymieszać.

Na gorącym oleju smażyć kotlety na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 05.03.2019 09:58
Na pewno bardzo smaczne kotleciki.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak