Pieczarkowo-ziemniaczane kotlety jajeczne

Pieczarkowo-ziemniaczane kotlety jajeczne

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kotlety jarskie pieczarkowo-jajeczne ze szczypiorkiem są bardzo smaczne nie tylko na obiad np. w sosie pieczarkowym albo jako kotlety do pieczywa na zimno.......... SMACZNEGO!!!

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

składniki:

  • jajka ugotowane na twardo

    10 sztuk
  • ziemniaki ugotowane

    50 dag
  • pieczarki

    10 sztuk
  • cebula

    1 sztuka
  • olej rzepakowy

    1 litr
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • jajka

    1 sztuka
  • tarta bułka

    1 szklanka
  • pieprz czarny mielony

    1 łyżeczka
  • sól czosnkowa

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować w osolonej wodzie na twardo, opłukać pod zimną wodą i obrać z łupinki, pokroić na kawałki do miski.

Dodać ugotowane ziemniaki np. dzień wcześniej z obiadu, usmażone na 6 łyżkach oleju pieczarki z cebulą, całe surowe jajko i blenderem wszystko zmiksować.

Dodać natkę pietruszki posiekaną, wsypać tartą bułkę, pieprz mielony, sól czosnkową, masę dobrze wymieszać.

Na gorącym oleju smażyć kotlety na rumiano.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

05.03.2019 09:58
Na pewno bardzo smaczne kotleciki.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat