Pieczarkowe placki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    50 dkg
  • ser mozarella

    125 gram
  • koperek

    3 łyżki
  • jajka

    2 sztuki
  • sól do smaku

    4 szczypty
  • pieprz do smaku

    2 szczypty
  • mąka pszenna

    10 łyżek
  • oliwa

    1/3 szklanki
  • koperek

    3/4 pęczka
  • sól do smaku

    2 szczypty
  • jogurt naturalny

    1 małe opakowanie
  • pieprz czarny ziarnisty

    2 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki dobrze umyć i pokroić w drobną kosteczkę. Ser mozarella zatrzeć na dużych oczkach tarki. W dużej misce wymieszać pieczarki, koperek i ser, doprawić do smaku pieprzem i solą. Następnie do masy dodać jajka, mąkę i dobrze wymieszać aby składniki się połączyły. Na rozgrzanej patelni z oliwą smażyć niewielkie placki na złoty kolor.
W małej misce wymieszać jogurt i koperek, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotowe placki podawać z sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 23.08.2013 00:17
świetny przepis,musze wypróbowac
adelajda 26.07.2013 14:42
wyglądają rewelacyjnie
Łukasz15 23.06.2013 13:47
Świetny przepis
Madziela 03.02.2013 08:52
brzmi pysznie
gosia561 28.08.2012 16:09
trochę jak ziemniaczane
Krystyna32 11.05.2012 09:37
extra
caralajna 07.05.2012 16:15
muszą być wspaniałe
anulka69 02.03.2012 09:19
smaczne
gottrina 21.02.2012 11:49
wygladaja na smaczne
smakowita 24.11.2011 20:30
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat