Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowe jajeczka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 szt
pieczarki 6 szt
majonez 1-2 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowe jajeczka

Najpierw należy ugotować jajka, następnie je obrać i przekroić na pół. Żółtka wyciągamy i wrzucamy do miski. Obieramy pieczarki i kroimy w bardzo drobną kosteczkę po czym wrzucamy do żółtek. Dodajemy 1-2 łyżki majonezu i doprawiamy wg uznania. Mieszamy składniki do uzyskania masy po czym wkładamy 'pastę' do rękawa cukierniczego i wciskamy pastę do jajek :)Pieczarki muszą być pokrojone drobno, aby przeszły bez problemu przez oczko w rękawie. Na zdjęciu jajeczka wraz z talerzem wędlin :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 04.04.2013 09:40
bardzo smaczne jajeczka
2milutka 04.04.2013 09:11
bardzo ładnie podane
Agnieszka-87-25 04.04.2013 08:27
bardzo ładnie podane, kusząco wyglądają :)
Mysiunia 04.04.2013 07:47
proste i smaczne jajeczka podane w przepiękny sposób! :) sposób podania dużo daje, bo Twoje jajeczka strasznie kuszą do wypróbowania :)
Adamorek 04.04.2013 02:44
świetne nadzienie
Bernadeta1 04.04.2013 00:48
wyglądają bardzo smacznie i zachęcająco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak