Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowa zupa krem z curry

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 1,5 litra
pieczarki 250 gram
ziemniaki 3 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1/3 szt
śmietana 1 łyżka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowa zupa krem z curry

Warzywa oczyścić, pokroić w kostkę. Wrzucić je do wrzącego wywaru drobiowego i gotować około 10 minut. W międzyczasie oczyścić pieczarki i pokroić na plasterki. Następnie dodać pieczarki do zupy i gotować około 5-7 minut. Dodać śmietanę oraz posiekaną natkę pietruszki. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać curry. Zmiksować zupę, zostawiając kilka pieczarek do dekoracji.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasnaj 09.10.2013 19:39
smakowałaby mi
Pyszota 09.10.2013 19:27
super zupa
Hanna5 09.10.2013 18:34
pyszna zupka
AZgotuj 09.10.2013 18:07
fajny ten dodatek curry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak