Pieczarkowa zupa krem z curry

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion drobiowy

    1,5 litra
  • pieczarki

    250 gram
  • ziemniaki

    3 szt
  • marchew

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler korzeniowy

    1/3 szt
  • śmietana

    1 łyżka
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • natka pietruszki

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa oczyścić, pokroić w kostkę. Wrzucić je do wrzącego wywaru drobiowego i gotować około 10 minut. W międzyczasie oczyścić pieczarki i pokroić na plasterki. Następnie dodać pieczarki do zupy i gotować około 5-7 minut. Dodać śmietanę oraz posiekaną natkę pietruszki. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać curry. Zmiksować zupę, zostawiając kilka pieczarek do dekoracji.
Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kasnaj 09.10.2013 19:39
smakowałaby mi
Pyszota 09.10.2013 19:27
super zupa
Hanna5 09.10.2013 18:34
pyszna zupka
AZgotuj 09.10.2013 18:07
fajny ten dodatek curry

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat