Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pieczarki
10-12 szt srednich -
ziemniaki
ok5 szt -
marchew
1 szt -
wędlina
ok30 dag -
śmietana
ok2 łyżki -
sól
-
pieprz
-
majeranek
-
mąka
Przepis i sposób przygotowania Pieczarkowa z ziemniakami
Oprószamy pieczarki mąką i energicznie mieszamy. Dodajemy do zupy. Dodajemy 1/2 dowolnie pokrojonej marchwi. Pozostałą połowę wrzucamy w całości. Dodajemy przyprawy i gotujemy do miękkości.
Wędlinę kroimy w plastry i dorzucamy do zupy. Można ją przed wrzuceniem podsmażyć. Na koniec dodajemy śmietanę. Można jej dodać więcej. Doprawić do smaku.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się