Pieczarki zapiekane z gorgonzolą i suszonymi pomidorami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    4 średnie
  • suszone pomidory

    4 szt
  • ser gorgonzola

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczarki zapiekane z gorgonzolą i suszonymi pomidorami foto
Pieczarki obieramy, odcinamy nóżki, doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Pomidory kroimy na cienkie paseczki i układamy na przyprawionych pieczarkach.
Krok 2 - Pieczarki zapiekane z gorgonzolą i suszonymi pomidorami foto
Przykrywamy plasterkami sera
Krok 3 - Pieczarki zapiekane z gorgonzolą i suszonymi pomidorami foto
i zawijamy niezbyt szczelnie w folię aluminiową.
Krok 4 - Pieczarki zapiekane z gorgonzolą i suszonymi pomidorami foto
Pieczemy około 15 minut w temperaturze 160 stopni. Podajemy z ketchupem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sroczka 24.02.2012 19:26
apetyczne pieczareczki
Magdalena/26Mooi 29.11.2011 14:43
smakowałyby mi
Dorota76 28.11.2011 19:47
to musi być pyszne
ewasylwia 28.11.2011 12:11
pomysłowe
Mysiunia 28.11.2011 08:39
u mnie w domu takie danie raczej by nie przeszło, ale podoba mi się:)
Magdalena67 27.11.2011 21:31
Szybko i ciekawie, fajne
Ewa6274879 27.11.2011 19:53
Mi też się bardzo podoba ta przekąska.
Jarlin 27.11.2011 19:33
świetne !
Lotar 27.11.2011 19:25
super :)
BernadettaP 27.11.2011 19:03
U mnie wszyscy lubią gorgonzolę, a ja... najbardziej :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat