Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki z cebulką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 250-300 gram
cebula 1 większa
oliwa 1-2 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
kwaśna śmietana 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki z cebulką

Kroki postępowania

1
Pieczarki obieramy.
Krok 1 - Pieczarki z cebulką foto
2
Cebulę obieramy i drobno siekamy, podsmażamy na patelni (na oliwie) przez chwilę.
Krok 2 - Pieczarki z cebulką foto
3
Do podsmażonej cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Przyprawiamy solą oraz pieprzem i smażymy mieszając.
Krok 3 - Pieczarki z cebulką foto
4
Gdy będą miękkie dodajemy kwaśną śmietanę, mieszamy. Gotowe danie wykładamy na talerz.
Krok 4 - Pieczarki z cebulką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak