pieczarki w bułce tartej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    1 kg
  • mleko

    2 łyżki
  • tłuszcz do smażenia

    1 szt.
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    0,5 kg
  • jajko

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki umyć, osuszyć ściereczką. Jajko rozbić widelcem , dolać mleko. Pieczarki posolić, można nieco popieprzyć. Maczać w jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na bardzo gorącym tłuszczu, rumieniąc z każdej strony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iwona332 18.09.2010 00:57
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat