Pieczarki smażone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    1 ząbek
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • pieczarki

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczarki smażone foto
Pieczarki myjemy, obieramy ze skórki.
Krok 2 - Pieczarki smażone foto
Przekrawamy na pół, jak są trochę większe to na ćwiartki. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pieczarki, przyprawiamy solą i pieprzem i smażymy.
Krok 3 - Pieczarki smażone foto
Po około 10 minutach dodajemy drobno pokrojony ząbek czosnku i smażymy jeszcze prze około 5 minut. Pieczarki w tym czasie ładnie przyrumienią się i nabiorą lekko czosnkowego smaku.
Krok 4 - Pieczarki smażone foto
Tak smażone pieczarki idealnie nadają się jako dodatek do mięs. Ja uwielbiam je na ziemniakach, nadają wówczas daniu zupełnie inny smaczek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Adamorek 19.03.2013 23:37
bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat