Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki Portobello zapiekane z kaszą jaglaną i Parmezanem :)

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki brązowe 4 sztuki
kasza jaglana 50 gram
kabanos 2 sztuki
parmezan starty 0,5 szklamki
proszek do pieczenia 1\3 łyzeczki
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1\3 łyzeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1\3 łyzeczki
masło 1 łyzka
Koperek suszony Prymat 1\4 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki Portobello zapiekane z kaszą jaglaną i Parmezanem :)

Kroki postępowania

1
Pieczarki Portobello umieszczamy w naczyniu do zapiekania wysmarowanym masłem.
Krok 1 - Pieczarki Portobello zapiekane z kaszą jaglaną i Parmezanem :) foto
2
Kasze jaglaną gotujemy wg. wskazań na opakowaniu. Kasze łączymy z masłem , pokrojonymi kabanosami i przyprawami: pieprzem , solą , papryką.
Krok 2 - Pieczarki Portobello zapiekane z kaszą jaglaną i Parmezanem :) foto
3
Farsz umieszczamy w kapeluszach pieczarek.
Krok 3 - Pieczarki Portobello zapiekane z kaszą jaglaną i Parmezanem :) foto
4
Parmezan ścieramy na drobnych oczkach i umieszczam na farszu. Pieczarki wstawiamy do piekarnika i zapiekamy 20 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu obsypujemy koperkiem prymatu. Smacznego :)
Krok 4 - Pieczarki Portobello zapiekane z kaszą jaglaną i Parmezanem :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 08.04.2016 20:35
na pewno by mi smakowały
ania2610 31.03.2016 11:05
pieczarki z taką wkładką muszą być pyszne!
Ela427 31.03.2016 09:51
fajne połączenie i podanie :)
RenataZ-et 31.03.2016 08:56
pomysłowe!
kd045 31.03.2016 07:53
Bardzo fajny przepis
Małgorzata92 31.03.2016 07:52
Ciekawe danko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak