Pieczarki panierowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    0,5 kg
  • sól

  • pieprz ziołowy

    szczypta
  • rozmaryn

    szczypta
  • jaja

    2
  • bułka tarta

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapelusze pieczarek opłukać i dobrze osuszyć (nie obierać). Suche posolić z obydwu stron i odstawić blaszkami w dół na ok.15 minut.
Jajka roztrzepać z solą,pieprzem ziołowym i rozmarynem. Pieczarki panierować z bułce tartej, jajku i jeszcze raz z bułce tartej. Smażyć w sporej ilości oleju.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat