Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki panierowane

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 300 g
jaja 2 szt
mąka krupczatka 1,5 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 200 g
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki
olej do smażenia 300 ml
Kucharek przyprawa uniwersalna 1/4 łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki panierowane

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki. Pieczarki oczyścić pędzelkiem i nie moczyć .
Krok 1 - Pieczarki panierowane  foto
2
Poodcinać nóżki i oczyścić z błonek.
Krok 2 - Pieczarki panierowane  foto
3
Obsypać w mące wcześniej posolić i posypać przyprawą kucharek.
Krok 3 - Pieczarki panierowane  foto
4
Jajka rozbełtać ,dosypać pieprz ,można tymianku trochu dosypać .Obtoczyć w jajku wszystkie pieczarki .
Krok 4 - Pieczarki panierowane  foto
5
Następnie panierować w bułce tartej wymieszanej z gałką muszkatołową .
Krok 5 - Pieczarki panierowane  foto
6
Smażyć na oleju na złoty kolor ,odwracać z każdej strony.
Krok 6 - Pieczarki panierowane  foto
7
Usmażone wyłożyć na papierowy ręcznik aby obciekły z tłuszczu. Podawać jajo przekąskę lub do drugiego dania jako dodatek.
Krok 7 - Pieczarki panierowane  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 15.05.2016 22:18
Bardzo smakowite.
krokus 15.05.2016 20:45
uwielbiam takie pieczarki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak