Pieczarki o smaku czosnkowym

Pieczarki o smaku czosnkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    15 szt.
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    5 ząbków
  • tarta bułka

    2 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • natka pietruszki

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z umytych i oczyszczonych pieczarek odciąć nóżki przy kapeluszu i posiekać. Na patelni roztopić masło i poddusić pokrojoną w drobną kostkę cebulę, posiekane nóżki pieczarek, roztarty z odrobiną soli czosnek, natkę pietruszki i tartą bułkę. Farsz wymieszać, doprawić solą i pieprzem i odstawić do wystudzenia. Napełnić farszem kapelusze pieczarek i ułożyć je w rozgrzanym do 140ºC piekarniku. Piec około 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adam1f

02.01.2012 20:54
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat