Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki nadziewane mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 5 dużych sztuk
cebula 1 sztuka
mięso mielone 15 dag
masło 2 łyżki
ser żółty 10 dag
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki nadziewane mięsem

Kroki postępowania

1
Odcinamy trzonki z pieczarek i drobno je siekamy. Kroimy cebulę w drobną kostkę i dodajemy do mięsa. Przyprawiamy solą i pieprzem, następnie podsmażamy na masełku. Gotowy farsz nakładamy na pieczarki
Krok 1 - Pieczarki nadziewane mięsem foto
2
Pieczemy w piekarniku przez ok. 30 minut w temp. 180 stopni. Pod koniec pieczenia dodajemy ser aby stopniał (wystarczy pozostawić w rozgrzanym, ale wyłączonym piekarniku przez ok. 10 minut).
Krok 2 - Pieczarki nadziewane mięsem foto
3
Podajemy jako przystawkę lub dodatek do dania głównego (np. z ziemniakami)
Krok 3 - Pieczarki nadziewane mięsem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 17.10.2012 17:41
apetyczne
Andysz 13.09.2012 09:53
PYCHOTKA....!;)
caffee_tea 12.09.2012 21:49
nie sprobowałam jeszcze ten przepis ; )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak