Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki nadziewane

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczareki całe 1 kg
jajko 1 szt.
wędlina 200 gram
ser żółty 150 gram
natka pietruszki
cebula biała 3 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl.
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki nadziewane

Kroki postępowania

1
Cebule kroimy w kosteczkę przysmażamy na oleju. Pieczarki myjemy nóżki odcinamy od główki. Następnie kroimy nóżki w kostkę lekko przysmażamy. Wędlinę kroimy w kostkę podsmażamy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą.
Krok 1 - Pieczarki nadziewane foto
2
Dodajemy jajko i bułkę tartą.
Krok 2 - Pieczarki nadziewane foto
3
Dodajemy ser żółty i pokrojoną natkę pietruszki. Całość mieszamy jak na farsz. Solimy i dodajemy czarnego pieprzu.
Krok 3 - Pieczarki nadziewane foto
4
Powstałym farszem nadziewamy główki pieczarek. Posypujemy lekko bułką tartą. Całość pieczemy w 170 C około 25 minut.
Krok 4 - Pieczarki nadziewane foto
5
Upieczone pieczarki.
Krok 5 - Pieczarki nadziewane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 07.12.2016 13:04
fajne pieczarki
Motorek 01.02.2015 14:23
pyszna zakąska
AnielskaSlodycz 20.01.2015 12:39
Wiem wiem warto spróbować!!!
Michał2 17.01.2015 20:28
wyśmienite pieczareczki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak