pieczarki faszerowane wątróbką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka drobiowa

    15 dkg
  • masło

    15 dkg
  • cebula

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    6 łyż
  • natka pietruszki

    garść
  • czosnek

    2 ząbki
  • pieczarki

    12 szt
  • śmietana

    120 ml
  • gałka muszkatałałwoa

  • sól

  • pieprz

  • olej

  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

wątróbkę lekko obsmażyc gdy się zarumieni dodać pokrojoną w kostke cebule i czosnek oraz nóżki grzybów. doprawić sola i dodać natkę Gdy będzie miękka zmiksować z śmietaną , doprawić gałką i faszerować kapelusze. Kłaść na brytfance i piec 20min w temp 180C. Z bułki tartej i masła zrobic polewę zarumienic i polac pieczarki. Wierzch można posypać startym żółtym serem

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna37 05.04.2012 17:05
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat