Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane sosem a'la bolognese

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20 sztuk
ser mozarella 16 dag
pietruszka
pieprz
sól
mięso mielone wołowo-wieprzowe 30 dag
sos pomidorowy 1/2 kartonu
oregano
cebula
czosnek 2 ząbki
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane sosem a'la bolognese

Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę i posiekany czosnek. Leciutko podsmażamy na małym ogniu, aby cebula zmiękła, jednocześnie nie przypalając czosnku. Następnie dodajemy mięso i mieszamy energicznie aby się rozdrobniło. Do podsmażonego mięsa wlewamy sos pomidorowy. Doprawiamy solą, pieprzem, oregano do smaku. Całość dusimy pod przykryciem około 25min od czasu do czasu mieszając.

Kapelusze pieczarek obieramy ze skórki, układamy w naczyniu żaroodpornym i wypełniamy farszem mięsnym, posypujemy serem mozzarella .Pieczemy 20 minut w nagrzanym do 200 st. C piekarniku. Można posypać natka pietruszki i zaserwować z dodatkami;

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

haniaa 11.01.2013 07:45
ale fajny przepis! :)
Katarzyna34 03.01.2013 19:28
Ciekawy pomysł
adelajda 03.01.2013 15:24
lubię takie pieczarki !
Justyna28 03.01.2013 13:01
rewelacyjne:)
Agnieszka91 03.01.2013 12:53
ciekawe
kupiska 03.01.2013 12:25
Fajnie wygladaja w efekcie koncowym
KasiaK90 03.01.2013 12:21
pyszne pieczareczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak