PIECZARKI FASZEROWANE SEREM CAMEMBERT I WĘDZONYM BOCZKIEM

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    1/2 kg(duże)
  • boczek wędzony

    50 gram
  • ser camembert

    150 gram
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • olej rzepakowy

    1 łyżka
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    1/4 łyżeczki
  • ser gouda

    50 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - PIECZARKI FASZEROWANE SEREM CAMEMBERT I WĘDZONYM BOCZKIEM foto
Pieczarki oczyścić,wyciąć z nich trzonki i w miarę możliwości lekko wydrążyć środki najlepiej zrobić to łyżeczką.
Krok 2 - PIECZARKI FASZEROWANE SEREM CAMEMBERT I WĘDZONYM BOCZKIEM foto
Na suchej patelni podsmażyć na rumiano pokrojony w kostkę wędzony boczek.Podsmażony boczek osączyć z tłuszczu na papierowych ręcznikach i ostudzić.
Krok 3 - PIECZARKI FASZEROWANE SEREM CAMEMBERT I WĘDZONYM BOCZKIEM foto
Ser camembert pokroić w kostkę dodać do niego podsmażony boczek,posiekaną natkę pietruszki i świeżo mielony czarny pieprz,nie solić wędzony boczek i sery są wystarczająco słone same w sobie.Całość wymieszać aby składniki farszu się połączyły.
Krok 4 - PIECZARKI FASZEROWANE SEREM CAMEMBERT I WĘDZONYM BOCZKIEM foto
Kapelusze pieczarek wypełnić przygotowanym farszem lekko go dociskając.Ser żółty gouda zetrzeć na tarce o bardzo grubych oczkach lub pokroić nożem w cienkie słupki i posypać nim z wierzchu nadziane pieczarki.
Krok 5 - PIECZARKI FASZEROWANE SEREM CAMEMBERT I WĘDZONYM BOCZKIEM foto
Blachę do pieczenia posmarować cienką warstwą oleju i ułożyć na niej pieczarki.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec przez 20 minut.
Krok 6 - PIECZARKI FASZEROWANE SEREM CAMEMBERT I WĘDZONYM BOCZKIEM foto
Gotowe pieczarki wyjąć z piekarnika i podawać.Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 01.05.2014 22:21
prześlicznie wyglądają i pewno tak wspaniale smakują
mirosława4 04.03.2014 13:46
smaczna propozycja :)
Wacław 26.02.2014 13:22
świetna kolacja !!!
kate.500 20.02.2014 19:08
pyszna przystawka
Grażyna13 16.02.2014 12:08
Uwielbiam takie dania :)
Ada-Gaba 26.01.2014 09:16
fajny pomysł na smaczna przystawkę
Krystyna32 25.01.2014 16:57
apetyczne !!!
norweska20 25.01.2014 12:55
smakowite połączenie
mitek111 24.01.2014 19:17
Fajny pomysł
Lidka19880 24.01.2014 17:33
polecam..warto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat