Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane papryką i serem

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 10 szt
papryka biała 1/2 szt
ser żółty 15 dkg
masło 1-2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane papryką i serem

Kroki postępowania

1
Pieczarki obrać ze skórki. Ogonki pokroić w drobną kostkę.
Krok 1 - Pieczarki faszerowane papryką i serem foto
2
Nastawić wodę, posolić. Gdy się zagotuje, wrzucić kapelusze. Gotować 1 minutę, odcedzić i przelać zimną wodą.
Krok 2 - Pieczarki faszerowane papryką i serem foto
3
Na patelni roztopić masło, wrzucić pokrojone ogonki i podsmażyć przez chwilę.
Krok 3 - Pieczarki faszerowane papryką i serem foto
4
Białą paprykę oczyścić, pokroić w drobną kostkę i dodać do pieczarek. Smażyć przez kilka minut, aż papryka stanie się szklista. Przyprawić do smaku pieprzem i solą.
Krok 4 - Pieczarki faszerowane papryką i serem foto
5
Zdjąć patelnię z ognia. Ser żółty zetrzeć na tarce. Połowę dodać do farszu, wymieszać.
Krok 5 - Pieczarki faszerowane papryką i serem foto
6
Nakładać farsz do kapeluszy, posypywać serem. Ułożyć pieczarki w naczyniu żaroodpornym, wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 15 minut.
Smacznego :)
Krok 6 - Pieczarki faszerowane papryką i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 15.08.2016 15:35
W sam raz na przystawkę.
halina17 13.08.2016 18:58
Dobre pieczarki.
ilka01 13.08.2016 17:47
pyszności :)
Franciszek 13.08.2016 12:41
ciekawy pomysł
Bernadeta1 13.08.2016 10:43
chętnie bym zjadła
gosia56 13.08.2016 10:14
smaczne jedzonko;)
KORAL 13.08.2016 09:06
Bardzo smaczne
IKrakowianka 12.08.2016 22:24
smaczna przekąska
Łukasz15 12.08.2016 21:44
Bardzo smaczne
Benita 12.08.2016 21:43
na pewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak