pieczarki faszerowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    8 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • sól

  • pieprz

  • cebula

    1 szt (mała)
  • olej do smażenia

  • jajko

    2 szt
  • jajko ugotowane na twardo

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki obrać, odkroić nóżki. Drobno posiekaną cebulę podsmażyć na oleju razem z pokrojonymi nóżkami. Ostudzić. Ugotowane jajka rozgnieść widelcem, dodać do wysmażonej cebuli z pieczarkami, dodać 1 jajko i doprawić do smaku. Tak przygotowany farsz nakładać do kapeluszy pieczarek. Obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renata22 03.12.2011 12:31
ciekawy pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat