Pieczarka na francuskim od Hamrocyka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 szt.
  • pieczarki

    200 gram
  • brokuł

    1/5 szt.
  • ser

    150 gram
  • przyprawy

  • oliwa

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczarka na francuskim od Hamrocyka foto
Ciasto francuskie wykładamy na stolnicę i wycinamy na nim foremką do ciastek serduszka.
Krok 2 - Pieczarka na francuskim od Hamrocyka foto
Pieczarki obieramy i kroimy po całości.Brokuła myjemy i oczyszczamy i dzielimy na małe kawałki.Następnie podsmażamy na patelni na oliwie.
Ser żółty ścieramy na tarce o średnich oczkach.
Krok 3 - Pieczarka na francuskim od Hamrocyka foto
Brytfannę wykładamy papierem do pieczenia .Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.Na brytfannie układamy serca i nakładamy żółty ser.
Krok 4 - Pieczarka na francuskim od Hamrocyka foto
na ser nakładamy pieczarki i po kawałku brokuła.
Krok 5 - Pieczarka na francuskim od Hamrocyka foto
Pieczemy około 15-20 minut, aż boki ciasta zaczną się rumienić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewelina/bunia 12.11.2012 19:53
interesujace
Beata61 12.11.2012 18:31
szybko,prosto i smacznie :)
Małgorzata106 12.11.2012 18:29
super
Mati3 12.11.2012 18:21
świetne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat