Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarka na francuskim od Hamrocyka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt.
pieczarki 200 gram
brokuł 1/5 szt.
ser 150 gram
przyprawy
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarka na francuskim od Hamrocyka

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie wykładamy na stolnicę i wycinamy na nim foremką do ciastek serduszka.
Krok 1 - Pieczarka na francuskim od Hamrocyka foto
2
Pieczarki obieramy i kroimy po całości.Brokuła myjemy i oczyszczamy i dzielimy na małe kawałki.Następnie podsmażamy na patelni na oliwie.
Ser żółty ścieramy na tarce o średnich oczkach.
Krok 2 - Pieczarka na francuskim od Hamrocyka foto
3
Brytfannę wykładamy papierem do pieczenia .Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.Na brytfannie układamy serca i nakładamy żółty ser.
Krok 3 - Pieczarka na francuskim od Hamrocyka foto
4
na ser nakładamy pieczarki i po kawałku brokuła.
Krok 4 - Pieczarka na francuskim od Hamrocyka foto
5
Pieczemy około 15-20 minut, aż boki ciasta zaczną się rumienić.
Krok 5 - Pieczarka na francuskim od Hamrocyka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 12.11.2012 19:53
interesujace
Beata61 12.11.2012 18:31
szybko,prosto i smacznie :)
Małgorzata106 12.11.2012 18:29
super
Mati3 12.11.2012 18:21
świetne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak