Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
4 szt -
mąka
3/4 szkl -
cukier
3/4 szkl -
proszek do pieczenia
1,5 łyżeczki -
czekolada mleczna
1/2 szt -
krem budyniowy
-
małe beziki
300 gram -
krówki
250 gram -
masło
2 łyżki
Sposób przygotowania
KREM: 2 szkl.mleka, 2 budynie śmietankowe, 3 żółtka, 1/2 szkl.cukru, 200gram masła.
1 szkl.mleka zagotować.W drugiej szkl.mleka wymieszać budynie,żółtka i cukier.Masę wlać do gotującego się mleka,ciągle mieszając.Wystudzić.Masło utrzeć dodając po 1 łyżce budyniu.Krem wyłożyć na wystudzone ciasto.Na wierzchu poukładać małe beziki.
masło rozgrzać,dodać krówki.Dobrze wymieszać ,żeby się składniki połączyły.Masą krówkową polać beziki.Można zastąpić roztopioną gorzką czekoladą.
Komentarze (15)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (5)