Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
biszkopty okrągłe
1 opakowanie -
galaretka agrestowa
1 szt -
galaretka cytrynowa
1 szt -
jogurt naturalny
0,5 litr -
cukier wanilinowy
1 opakowanie -
cukier
3 łyżka -
Żelatyna wieprzowa Prymat
3 łyżka -
galaretka truskawkowa
1 szt.
Sposób przygotowania
Żelatynę namocz,rozpuść w pół szklanki wrzącej wody,odstaw by ostygła.
Jogurt zmiksuj z cukrem i cukrem waniliowym,dodaj zimną żelatynę i dokładnie wymieszaj.
Galaretki pokrój w dużą kostkę,wsyp do masy jogurtowej,połącz.Dno tortownicy o średnicy 22 cm wyłóż biszkoptami,wlej masę jogurtową,wierzch wyrównaj i wstaw do lodówki do stężenia.
Komentarze (22)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (12)