PIANKOWA DELICJA

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biszkopty okrągłe

    1 opakowanie
  • galaretka agrestowa

    1 szt
  • galaretka cytrynowa

    1 szt
  • jogurt naturalny

    0,5 litr
  • cukier wanilinowy

    1 opakowanie
  • cukier

    3 łyżka
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    3 łyżka
  • galaretka truskawkowa

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

każdą galaretkę rozpuścić oddzielnie w 400 ml wrzątku dokładnie mieszając,gdy ostygną wstawić do lodówki do stężenia.
Żelatynę namocz,rozpuść w pół szklanki wrzącej wody,odstaw by ostygła.
Jogurt zmiksuj z cukrem i cukrem waniliowym,dodaj zimną żelatynę i dokładnie wymieszaj.
Galaretki pokrój w dużą kostkę,wsyp do masy jogurtowej,połącz.Dno tortownicy o średnicy 22 cm wyłóż biszkoptami,wlej masę jogurtową,wierzch wyrównaj i wstaw do lodówki do stężenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kejti 14.02.2014 11:37
Uwielbiam delicje :-)
dorotka0000025 11.02.2014 13:05
brzmi pysznie
gosia1988 22.12.2013 10:51
świetny deser
Pietruszka 07.11.2013 19:39
ciekawy deser
malina 31.10.2013 08:24
szybkie i dobre
AURELKA 23.08.2013 14:54
ciasto zapowiada się przepysznie
m1monika 16.05.2013 08:19
ale pychotka :-)
fotoviderek 23.03.2013 08:20
Ciacho na zimno pierwsza klasa :)
gacopierz23 23.02.2013 22:55
lubię desery na zimno
natalia.doradca 17.02.2013 11:39
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat