Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianki kokosowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 1,5 łyżki
woda zimna 200 ml
cukier 200 g
wiórki kokosowe do obtoczenia
cukier puder 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pianki kokosowe

Żelatynę wsyp do 50 ml zimnej wody, wymieszaj, odstaw, by napęczniała. Resztę wody zagotuj i powoli mieszając, wsypuj cukier. Energicznie mieszając, gotuj ok.8 min. Gotowy syrop cukrowy zdejmij z ognia i bardzo wolno wlewaj do napęczniałej żelatyny, stale miksując ok.20 min, aż masa zacznie robić się biała i gęsta. Masę połóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posypanej cukrem pudrem, wyrównaj wierzch. Wsadź ją do lodówki na 3-4 godz. Następnie wycinaj dowolny kształt pianek np. kieliszkiem, obtaczaj je w wiórkach kokosowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 02.02.2015 07:42
mniam małe pyszności słodkości
irenka 01.02.2015 21:45
pyszne,fajny przepis
engie23 01.02.2015 21:33
pyszności :)
gosia1988 01.02.2015 21:29
super deser - chętnie się skuszę :)
Mama niejadka 01.02.2015 21:11
Ciekawy pomysł :)
Futka 01.02.2015 20:47
Ale pyszności! Bajeczne :)
wwwiolka 01.02.2015 20:18
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak