Pianka z porzeczek

Pianka z porzeczek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porzeczki mrozonych

    250g
  • białko

    6
  • cukier

    6łyzek
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pianka z porzeczek

Porzeczki rozmrozić po czym przetrzeć je przez sito.
Następnie białka ubić na sztywną pianę, dodając stopniowo cukier, wówczas dodać ja do porzeczek.
Całość delikatnie wymieszać i przełożyć do pucharków.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

bami 14.09.2011 10:02
Świetny pomysł na deser :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat