Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka z jeżynami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe
jeżyny 2 szklanki
mleko skondensowane niesłodzon 0,5 l
galaretka owocowa 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka z jeżynami

Dwie galaretki rozpuszczamy w szklance wody, studzimy i czekamy aż lekko stężeje. Mleko ubijamy, do piany dodajemy tężejące galaretki. Na blaszce układamy biszkopty, na nie wlewamy mleko z galaretkami i czekamy, aż stężeją. Na masę wykładamy jeżyny i zalewamy pozostałymi galaretkami (robimy je wg przepisu i też powinny być lekko stężałe). wkładamy do lodówki na ok 2h.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 16.08.2013 09:41
Smacznie się zapowiada.
sanielcia 15.08.2013 22:19
fajny przepis
Papryczka 15.08.2013 21:12
ale pyszota
Magula 15.08.2013 21:08
fajny smakołyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak