Pianka z czarnych porzeczek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok z porzeczek

    1 szkl
  • woda

    1 szkl
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 łyżeczka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • słodka śmietanka

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żelatynę namoczyć w wodzie a następnie ciągle mieszając podgrzać do wrzenia do lekko przestudzonej żelatyny dodać sok z porzeczek osłodzić do smaku i odstawić do ostuydzenia gdy galaretka zaczyna gęstnieć ubijać trzepaczką wlewając cienkim strumieniem śmietankę deser dobrze schłodzić

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat