Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pianka z czarnych porzeczek

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sok z porzeczek
1 szkl
woda
1 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat
2 łyżeczka
Sklep Prymat
cukier
1 łyżeczka
słodka śmietanka
100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka z czarnych porzeczek

Żelatynę namoczyć w wodzie a następnie ciągle mieszając podgrzać do wrzenia do lekko przestudzonej żelatyny dodać sok z porzeczek osłodzić do smaku i odstawić do ostuydzenia gdy galaretka zaczyna gęstnieć ubijać trzepaczką wlewając cienkim strumieniem śmietankę deser dobrze schłodzić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak