Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowsze przepisy Michela Morana. SPRAWDŹ

Pianka truskawkowa

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

herbatnik
20 dag
margaryn
1/3 kostki
truskawk
1,5 kg
cukier
10 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat
6 łyżeczek
Sklep Prymat
jogurt naturalny
1 duże opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka truskawkowa

Masło rozpuszczamy, ciastka zgniatamy wałkiem w woreczku , wsypujemy do masła, mieszamy. Takim \"ciastem\" wylepiamy średnią tortownicę, dociskając dobrze do blachy. Piekarnik mocno nagrzewamy, wstawiamy ciasto na 5-10 minut.
Żelatynę rozpuszczamy w paru łyżkach gorącej wody. Z truskawek odkładamy kilkanaście, kroimy na pół lub kawałki jak duże. Resztę miksujemy z cukrem, dodajemy żelatynę miksujemy jeszcze chwilę razem (jak się nie zmieści do miksera robimy paćkę z truskawek na dwa razy). dodajemy jogurt i znów chwile miksujemy. Na cieście rozrzucamy pokrojone truskawki, zalewamy pianką, wstawiamy do lodówki, aż się zetnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 23.11.2010 19:53
Pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak