pianka truskawkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana kremowa 30% lub 36%

    250 ml
  • jogurt grecki

    250 ml
  • galaretka truskawkowa

    1 op.
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1 łyżka
  • truskawki

    250 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretke i żelatynę rozpuścić w 500 ml wrzącej wody, ostudzić. Śmietanę ubićna sztywno, połączyć z jogurtem greckim, dodać pokrojone w kostkę truskawki, gdy galaretka będzie lekko tężeć dodać do masy, dokłądnie wymieszać, wstawić do lodówki aż stężeje. Pokroić na 4 części, udekorować plasterkami galaretki z truskawkami z wcześniejszego przepisu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat