Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka kefirowa na zimno z bitą śmietaną i bezikami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Tortownica o średnicy 26 cm

kefir 800 ml
woda 150 ml
galaretka 2 opakowania

Bita śmietana

śmietana kremówka 250 ml
cukier puder 2-3 łyżeczki

Dodatkowo

bezy 30 gram
ciastka

Porada

Ciasto jest naprawdę rewelacyjne w smaku, a dodatkowo niezwykle proste w przygotowaniu.

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka kefirowa na zimno z bitą śmietaną i bezikami

Galaretki rozpuścić w 150 ml gorącej wody i pozostawić do ostudzenia.
Kefir należy zmiksować, a następnie połączyć z galaretką.
Masę schłodzić w lodówce, alby delikatnie stężała.
Po tym czasie formę wysłać papierem do pieczenia i wyłożyć biszkoptami/herbatnikami/kruchymi ciastkami.
Na ciastkach umieścić masę kefirową oraz ponownie warstwę dowolnych ciasteczek.
Całość wstawić do lodówki, aż masa całkowicie zastygnie.
W międzyczasie przygotować bitą śmietanę.
Kremówkę z cukrem pudrem ubić na sztywno i równomiernie umieścić na chłodzącym się cieście.
Na wierzchu ułożyć kilka ciastek oraz delikatnie pokruszone beziki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.06.2018 13:35
Pomysłowo.
Bożena Matuszczyk 23.01.2018 10:07
Pomysłowo ,smacznie i kusząco;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak